2012-01-17

Göta KM Torstuna / Hartan Cup

Idag gick Götas fjärde KM-deltävling. Samma ställe som i söndags, men i mörkret. En deltävling uppkallad efter Götaiten Sten Hartsell - Hartan Cup. Förutom att den körs i mörker sker starten med avstängd motor, alla samtidigt.

När skottet brann av startade inte min hoj. Behövde lägga i friläge och stänga av lamporna innan den startade. Som tur var fick en del andra inte heller igång sina cyklar, så jag va väl 18.e eller 19.e man iväg. Körde lite aggressivt så va väl uppe på 14.e när vi kom in i skogen. Väl där inne fanns det inte mycket att göra då de blöta traktorspåren killarna framför åkte i lämnade en tjock fin dimma bakom sig.
Lyckades ändå köra upp mig till 6.a när vi gick ut på varv två. Men snart därefter bromsade jag stopp och tippade omkull. Tre killar kom om och jag fick jaga igen. Körde om dem igen och kom ikapp nästa precis när vi skulle över ett dike där det låg en spång. Återigen spelade den vita dimman mig ett spratt och jag missade spången och åkte ner i diket. Där blev jag stående i nästan en minut.
Väl uppe igen rullade det på riktigt fint, men jag va ju lite långt bakom resten. I mål som sjua med blandade känslor. Minst sagt. Vansinnig för att cykeln inte startade, än mer ursinnig på vissa personer som aldrig kan flytta på sig i spåret. Men riktigt nöjd med körningen och orken när det väl rullade på.
Pratade med min tränare Robert Grindberg på vägen hem och ventilerade lite, så nu lägger vi det här bakom oss.

På lördag är det dags för Östra Open nummer två i Sala. Inte nån favoritbana direkt, men känner att jag har rätt bra flyt nu så det ska bli kul.

Inga kommentarer: