2009-05-11

Igår var det dags för årets upplaga av 6-timmars/Lag-DM i Eskilstuna. Banan är känd för att vara stenig och krävande, men arrangören hade i år gjort ett kanonjobb med att fixa en snabb och fin bana.

Jag körde med Emil Lindbom, Samuel Zetterberg och Anders Fahlén. Emil gjorde en miss i starten och var sist iväg, men lyckades under första varvet köra upp sig en hel del placeringar. Efter 4 varv låg vi på en stabil 6:e plats då Emils cykel la av borta i skogen. Han kom springandes med transpondern, och vi tappade ett drygt varv. Vi var nu rejält sist i elit-klassen.

Målsättningen ändrades nu till att inte komma sist och alla i laget gav allt. När 6 timmar hade gått hade vi 6 minuter upp till laget som kom näst sist. Nära... Gör man en snabb överslagsräkning och lägger på det varvet vi tappade hade vi kapacitet för en 5:e plats, men det är sånt här som kan hända när man kör en lag-tävling.

Personligen gick körningen riktigt bra, och jag var endast omkull lite lätt någon gång. Blev lite stum i armarna på slutet, då banan började bli rejält spårig och slagig. Men i det stora hela var det ett gott tecken inför nästa helgs lag-SM i Hedemora.

Placering: 11

Inga kommentarer: